Tuesday, December 11, 2012

NYC

Halloota! Viime viikonloppu tosiaan kulu New Yorkin melussa. Oli tosi onnistunu reissu! Hotelli oli aivan ihana ja ihan Manhattanin keskustassa josta päästiin sitten helposti käymään niissä muutamissa turistikohteissa joissa kerettiin tän pikavisiitin aikana.

Perjantaina sato vettä, joka harmitti aluksi, mutta sateenvarjon avulla sekään ei häirinnyt loppujenlopuksi. Ensimmäiseksi käytiin Wall Streetin läheisyydessä olevalla isolla härällä vai mikä lie onkaan mun veljien pyynnöstä. Olihan se ihan hauska kattoa ku ihmiset otti kuvia istuen härän persaukon alla :D (kröhöm äitinikin alistui tähän...) Siitä jatkettiin vieressä olevaan 9/11 muistomerkkiin Ground Zero:on. Oli tosi vaikuttava! Kaksi isoa hmm vesilähdettä (?) oli joissa oli ilmeisesti siinä onnettomuudessa kuolleiden nimiä. Ite oon aina tuntenu jotenkin tosi vahasti koko 9/11 tapahtumaa kohtaa (asuinhan Yhdysvalloissa kun se tapahtui) niin oli ihana päästä katsomaan. Suosittelen kaikille ja pimeällä kannattaa mennä ehdottomasti!

Pienen hengädystauon Apple-Cinnamon teen merkeissä jälkeen lähdettiin metrolla takaisin keskustaa kohti, jos näin voi sanoa Manhattanilla, katsomaan Nutcracker ballettia New York City Ballet:issa. Tää tarina on tosi vahvasti esillä amerikkalaisten joulutraditioissa. Oli hieno esitys ehdottomasti, mutta pakko myöntää, että olin vähän pettynyt. Olin kai odottanut jotain vielä mahtipontisempaa ja enemmän sitä balettia varsinkin ekalla puoliajalla. Meidän "suomalais-hunt" oli tosin menestys, nimittäin yksi suomalainen pariskunta käveli meidän edellä portaissa kun lähdettiin takasin hotellin suuntaan!
Lauantaina heräiltiin ja nautittiin ihana, mutta järkyttävän kallis ja tietenkin epäterveellinen hotelliaamiainen. Äipällä ja iskällä oli menoa siinä päiväsaikaan, joten lähdettiin takasin ulkomaailmaan vasta kolmen maissa. Käytiin mm Central Park:issa (johon oon muuten ihan rakastunut, vaikken muusta NYC:istä niin välitäkkään!), Rockefeller Center:issä ja tietenkin Times Square:illa. Väkeä oli ihan jumalattomasti liikkeellä ja kaduilla sai tunkea eteenpäin ihan niinkuin meidän ylikansoitetun koulun käytävillä. Ihana tunnelma kuitenkin oli jouluvalojen loisteessa ja tanssivat pelastusarmeijan rahankerääjät keräsivät isot joukot ympärille laulamaan ja tanssimaan esiytksen laulun tahtiin.

Sunnuntai aamulla lähdettiin Starbucks:in kautta jo aikaisin bussilla kotiin, että ehdin iltapäivän cheer-harkkoihin. Oon vieläkin ihan rättiväsynyt reissusta ja kouluhommiakaan en oo kerenny tehdä. Ei meinaa motivaatiota riittää tähän vuodenaikaan.. sais se joululoma jo alkaa. Tosin sekin on täällä vaan reilu viikon mittanen. No plaah ei se auta ku alkaa läksyjä väsertää, heido :)

5 comments:

 1. Jee! Nyt tuli vähä ulkokuvia ja näki jtn sielt kaupungilti:D mut kiva postaus oli:)ja oot oikeesti niin kauniiiiiiss!<3:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo ja lupaan että tulee vielä enemmänkin täältä meidän seuduilta varsinkin! :) ja voi vitsit kiitos tosi paljon!<3 :))

   Delete
 2. Kolmas ja neljäs kuva on ihanan tunnelmallisia! :)

  http://terhilindholm.blogspot.fi/

  ReplyDelete