Friday, November 23, 2012

Thanksgiving

Hei kaikille!

Eilen, eli 22.11.12 - kolmas torstai marraskuussa, oli Thanksgiving joka on varmaan yks mun lemppari Amerikkalaisista juhlista. Se on aikalailla ainut iso juhlapäivä joka ei ole oikeastaan millään tapaa kaupallinen, kaikki keskittyy perheen ja ystävien kanssa olemiseen ja miettimiseen mistä kaikesta on kiitollinen. Mustaki tulee kunnon herkkis ja vaikka aina olisi hyvä olla kiitollinen kaikesta mitä on saanut, se monesti unohtuu ja musta on aivan ihanaa, että on edes tämä yksi päivä vuodesta omistettu kiitollisena olemiseen.

 Toki hyvä ruoka on myös iso osa monien kiitospäivänviettelyä, ja olin yllättynyt kuinka lähelle "oikeaa" Thanksgiving ruokaa päästiin. Turkeyn sijasta oli kokonainen kana, karpalokastikkeen sijasta puolukkahilloa ja bataattilaatikon sijasta perunamuussia. Jälkiruuaksi tietenki kurpitsapiirakkaa jätskin kanssa. Kaikki oli kyllä tosi hyväää ♥ Minun dieettiki sai väistyä tuon yhen päivän ajan.

Thanksgivinkiin kuuluu tietenki myös Macy's:in Thanksgiving Day Parade jota taisin katsoa nyt ihan ekaa kertaa Frendien innoittamana. Katsoin siis myös kaikki Frendien kiitospäivä jaksot eilen, ah rakastan sitä sarjaa! Myös amerikkalaista jalkapalloa pitäis katsoa, mutta minä tyydyin vain tuloksien seuraamiseen twitterissä, ja olihan se ollu jännittävä peli kun Dallas Cowboysseja vastaan pelattiin ja jeejee Redskinssit voitti!! Piti itekki sit käydä vähä pelailemassa, mutta me tyydyttiin veljen kanssa ihan "normaaliin" jalkapalloon.

Illalla me suunniteltiin Black Fridayn alennusmyynteihin lähtemistä keskiyöllä, mutta se jäi sit välistä koska uniset veljet ei innostunu enää ruuhkaiseen ostoskeskukseen lähtemisestä ja olin tosi helpottunut. Ei siellä pysty mitään edes ostamaan sen tungoksen takia! Parkkipaikkojen etsiminen on tuskaa isoissa parkkihalleissakin ja kassajonot on aivan tajuttoman pitkiä. Hyih, ahdistavaa vaan mun mielestä.







Ainiin, vähän surullisemmalla asialla vielä jatkan. Kävin maanantaina lääkärissä (nyt kaikki luulee että mulla joku kuolematauti :D) ja me käydään eräässä sairaalassa jossa nämä sotilaat sun muut armeijahenkilöt käy niin ensinnäkin sen paikan koko kertoo jo aika paljon. Yksi sairaalan monesta parkkihalleista sisältää jo about 1000 parkkipaikkaa. Me oltiin paikanpäällä aamu 9 aikaan ja piti mennä toiseksi ylimmälle kerrokselle  (7) että löydettiin ensimmäinen vapaa paikka!!! Hullua. No sisälle asti kun pääsee niin näky on välillä niin surullinen että pitää itkua melkein pidätellä. Kymmeniä tosi nuoria miehiä on joka suunnassa joko ihan kokonaan raajattomana, taikka sitten yhden tai kahden jalan/käden menettäneinä. Kerrallahan siellä näkee vain murto-osan potilaista tietenkin, niin en voi ees kuvitella kuinka paljon niitä oikeasti on, puhumattakaan muista sotavammoista kärsiviä. Sitten vielä kun näkee sen kakskymmpisen jalattoman miehen vaimonsa ja parin viikon ikäsen vauvan kanssa nii kyllä se tuo ihan toisenlaisen todellisuuden sodasta. Kauheeta ajatella, että mun entisiä luokkalaisiakin on jo liittynyt armeijaan. Vastustan tuota sotaa kyllä ihan 100%. 

Vähän ilosemmalla sävelellä voisin nyt sanoa lähteväni lenkille tuonne lämpimään auringonpaitseeseen, vielä ku sattuu näin hyviä kelejä olemaan ja lomapäivä siis koulusta myös.

Heippa!!! Nauttikaa viikonlopusta ♥

12 comments:

  1. Saaks jenkeis niiku hyvin kavereit esim jos on ihan normi ihminen vaa? :D en tiiä tajusitko?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha en oo varma tajusinko mitä tarkoitat normi ihmisellä, mutta sanoisin että kyllä saa hyvin kavereita varsinki jos ei oo tällänen ujo pelkuri niinkuin minä :D

      Delete
  2. Ei liity nyt tähän aihesee mitenkäa, mut mones jakso siel on jo x factor usa:ssa?:) ois kiva vaa tietää et kui paljo suomes on jäljessä:) ja älä paljasta mitää mitä tulee myöhemmin ja kuka on kilpailussa ja kuka tippunu, siis jos seuraat ees sitä:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. en tietenkään paljasta mitään! :D en oo itseasiassa enää seurannut alkukarsintojen jälkeen yhtään mutta "Episode 20, Top Finalists Perform LIVE Show #4" näyttäis olevan seuraava jakso eli siis 28.11 keskiviikkona tulee tuo :)

      Delete
    2. eli neljä(4) jaksoo jäljessä Suomessa:) ei mitenkää paljoo:)

      Delete
    3. joo ei se oo paljoa jäljessä, sen jo tiesinki vaikka olin tosi yllättyny miten nopeaa se suomeenki tulee!

      Delete
  3. sulla on suloinen blogi:) ja ai että mikä herkkukakkupala, naam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no voi kiitoksia!! hih oli kyllä hyvää :p

      Delete
  4. (--: kiva blogi , oli mukavaa luettavaa ! jään lukijaksi !

    ps tsekkaa mun blogi !
    pps demittäjät rules (;

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi kiva kuulla jeejee :) miepä tsekkkaan heti!

      hehe niiNpä :p

      Delete
  5. :) Tää on tosi kiva blogi, mukavaa luettavaa ja kivoja kuvia :)
    Eli pakkohan mun on liittyä lukijaks :) täää blogi on niin koukuttava :)

    ReplyDelete