Saturday, February 9, 2013

Cheerleading

On toivuttu cheerleading- aiheisia postauksia, jotan tässä tulee tällänen mega info-pläjäys!

 Oon ekan kerran alottanu tän harrastuksen noin 8-vuotiaana, mutta monista eri syistä oon välillä lopetellu. Yhteensä harrastusvuosia on kerääntyny varmaan about 6-7. Oon harrastanu tavallaan neljää erilaista cheeri: pienenä menin sellaseen kerho-tyyliseen ryhmään jossa opeteltiin perusliikkeita ja venyteltiin jne (en muista siis itse, mutta kuvista pääteltynä :D ), jonka jälkeen jatkoin Pop Warner cheerleadinkiä, joka siis oli ns. "sideline" cheerleadinkiä. Käytiin siis meidän ikäisten pikkupoikien jenkkifutis peleissä kannustamassa, mutta osallistuttiin myös yhtiin kisoihin. Suomessa harrastin sitten ihan perus kilpacheerleadinkiä mitä siellä on Rovaniemen ACS cheerleadereissä, ja nyt täällä Allstar cheerleadinkiä All Star Legacy nimisessä seurassa. 

Allstar cheerleadingissä on useita tasoja, ikäryhmiä, ja joukkue kokoja joitten mukaan kisataan vain omassa sarjassa. Joukkueet jotka päätoimisesti kisaavat alkaa Youth Level 1 ja päättyy Senior Level 5. On myös alempia ja korkeampia joukkueita, mutta nää on sellaset yleisimmät. Nää sarjat siis etenee Youth (11v ja alle)1, Y2...Y5, jonka jälkeen tulee Junior (14 ja alle) 1, J2, J3...j5 asti. Sitten on Seniorit (18 ja alle). Okei tää on ihan mahdoton selittää tässä, mutta jos haluaa tarkemmin tarkastella asiaa niin täältä voi mennä katsomaan. Itse harrastan Senior Restricted 5 joukkueessa tänä vuonna. Koska nää sarjat on niin tarkasti määritelty, ei oo harvinaista, että kisoissa on oman sarjan joko ihan ainoa tai lähes ainoa joukkue (1-2 joukkuetta kilpailee vastassa). Kisakausi on pääasiassa joulu-huhtikuu ja näiden kuukausin aikana on noin 7-8 kisat, joista moni saattaa olla kaksipäiväisiä (kumpanakin päivänä esitetään sama ohjelma). 

Allstar eroaa suomen cheeristä siinä mielessä, että 1.) sitä harrastetaan pääasiassa vaan 18-vuotiaaksi asti. Oon ihan supervanha meidänkin seurassa näin pian 19-vuotta täyttävänä! 2.) Kisa/harjoittelu matto on erilainen. Suomessa matto on kova, ei joustava, kun taas täällä käytetään "spring floor" mattoa joka periaatteessa on koottu jousista, puulevyistä, ja mattokankaasta. Se antaa akroon hirveesti lisävoimaa ja on muutenkin pehmeämpi. 3.) Ohelmiin ei kuulu nykyään yleensä huutoa. Jos sellainen sattuu vielä olemaan niin se on vaan lyhyt, musiikin aikana huudettu pätkä. 4.) Puvut ei ole enään sellasia jäykkiä paksukankaisia toppi-hame yhdistelmiä, vaan yleensä pehmeää ja venyvää kangasta lyhyt toppi ja alaosana joko shortsit tai hame (tai skort niinkuin meillä. Eli edestä hame, takaa shortsit :D ). 5.) Kolmikerroksiset pyrtist ja volttiheitot on sallittuja vaan level 6 (ikäraja 17) sekä college cheerleadingissä.

Huhhhuh tää on ollu mulla valmiina luonnoksena jo vaikka kuinka kauan koska oli niin vaikea saada selitettyä pääpiirteissä edes erot. Nyt en kyllä enää keksi oikeen lisättävää joten ehkä tän on aika tulla julki! Teen vielä erillisen postauksen kisoista parin viikon päästä. Nyttenkin itseasiassa alan valmistautumaan taas kerran isamatolle astumista varten, wish me luck! Ihanaa viikonloppua kaikille, anteeksi ku ollut vähä hiljasta, se johtuu vaan siitä että oon tutustunu pariin uueteen tyyppiin ja nyt en oo ollu kotona enää melkein ollenkaan kun aina ollaan menossa jossain! Hihi ihan kivaa kuitenkin hengailla muittenkin kun läppärin seurassa 24/7 :D


HeiHeeei!


14 comments:

 1. Tykkäätkö muuten Justin Bieberistä ja ootko nähny sen/käyny sen keikal? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tykkäään! OOn iha alusta asti ollu fani, joskus enemmän, joskus vähemmän :) En oo ikinä nähny tai käyny keikalla kylläkään :(

   Delete
  2. Jeeeee!!<3 mäki tykkään! onneks pääsen sen keikalle koht ku se tulee suomee!<3 :)

   Delete
 2. Millon uutta postausta? Onko kiireitä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. on joooo :s mutta oon tänää kuvaillu videota päivästä joten jos kaikki muokkaus yms onnistuu ilman isompia ongelmia niin julkasen joko huomenna tai perjantaina!

   Delete
  2. Ei oo vielkää saatu sitä.. :(

   Delete
  3. äh tiiiän yritän saada sen vielä ladattua tänne ennen ku nukahan tänään :D

   Delete
  4. onks se video jo valmis? :D jos on ni eihän siin kauaa kestä et laitat sen tänne, vai? :D

   Delete
  5. Video oli valmis, mutta olin niin yömyöhään sen väsänny, että nukahin kesken sen tallentamisen ja kone oli sammunnu ja koko urakka hävinny ku tuhka tuulen. Tein sen nyt jonkunnäköseksi uudestaan nopsaa nii kohta pitäis löytyä täältä :)

   Delete
  6. voi eiii! olit turhaa tehny ku kaikki hävis :( odotellaan :)

   Delete
 3. oot paras! mitä stunttipaikkaa teet? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitti :D oon noussu eniten mutta viime kahtena vuotena oon nostanu enemmänkin :)

   Delete
 4. valmentaako sua Trisha niminen nainen? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Trisha omistaa meidän seuran ja valmensi mua 2010-2011 kauden! :)

   Delete