Tuesday, January 22, 2013

Obama's Inauguration 2013

Apua iso anteeksipyyntö kaikille tästä epävirallisesta tauosta joka sattu käymään heti näin vuoden alkuun. Ei mulla siihen kummempaa syytä ole kun yksinkertaisesti kiire usean vieraan, koulun, ja cheerleadingin parissa. Eiköhän tää bloggailu lähe taas käyntiin tästä :)

Elikkäs nyt on ollu DC:ssä jälleen kerran Presidentin virkaanastujais bileet jotka mulle oli tietynlainen symbooli sanomasta "Never underestimate the power of a dream" (joka lukee mun cheer seuran tilojen seinällä) nimittäin 4 vuotta sitten 2009 tammikuussa mulla oli kunnon amerikkaan kaipuu- vaihe päällä ja telkkarista Obaman valaa katsoessa taisin laulaa Yhdysvaltojen kansallislaulua, räpsiä kuvia telkkariruudusta puhelimen taustakuvaksi ja jopa itkeä tihrustaakin muutaman kyyneleen toivoen, että pääsisin vielä joskus tänne asumaan. Täällä nyt sitä ollaan ja paikanpäällä katsomassa Obaman toista inauguration tilaisuutta melkein miljoonan muun ihmisen kanssa.

Kävin lauantaina jo kiertelemässä ympäri kaupunkia, jossa jo pyöri selvästikkin normaalia enemmän porukkaa ja valmistelut oli parhaillaan käynnissä. Onneksi tehtiin näin, sillä nähtiin paljon alueita mihin ei päästykkään enään maanantaina, eli mm. paljon liikehdintää valkoisen talon edessä, koppi mihin Obamat meni katsomaan paraatia, sekä itse paraati reitti.

Tosiaan 4 vuotta sitten 1.8 miljoonaa ihmistä oli kerääntyny National Mall:ille seuraamaan tätä historiallista tapahtumaa, ja vaikka tänä vuonna oli miljoona vähemmän, niin en oo varmaan ikinä nähny sellaista väkijoukkoa (enkä yhtä paljon poliiseja, sotilaita, FBI miehiä, ja tarkka-ampujia)! Tunnelma oli hyvä ja tutustuttiinkin meidän takana seisovaan perheeseen jotka oli ollut myös edellisenä kertana yleisössä ja joilla oli maailman söpöimmät 6kk vanhat kaksosvauvat sekä 6-vuotias poika. Kuten tämä perhe, suurin osa yleisöstä näytti olevan mustia varmasti johtuen isosti sekä Obaman ihonväristä, että siitä kun tämä tapahtuma sattui Martin Luther King Jr.:in päivälle. Virallinen vala pitää siis aina antaa 20 tammikuuta, mutta koska se sattui sunnuntai päivälle tänä vuonna, tämä tapahtuma päätettiin järjestää seuraavana päivänä.

Me heräiltiin tuona aamuna kuuden aikaan ja metrolle suunnattiin aamu seitsemältä, vaikka tilaisuushan alkoi vasta 11 aikaan. Odotellessa ruuduilta kuultiin terveisiä Ellen Degeneres:iltä sekä Jimmy Fallon:ilta jotka yritti pitää yleisöä tyytyväisenä ja lämpimänä. Tietysti myös videota Obaman perheestä, ja jopa Bo-koirastakin oma esittelyvideo nähtiin! Oli ihana nähdä kuinka normaalia perhe-elämää Obaman perhe loppujenlopuksi viettää ja en voinu muuta kun vähän ihastua Barackiin, ja tajusin että hänenlaisen miehen itsellekkin tulevaisuudessa haluaisin :p Ihailen ihan mielettömästi koko perhettä!

Itse tilaisuudessa kohokohtia oli tietenkin uudelleen virkaanastuneen Barackin puhe, sekä kuoron, Kelly Clarksonin ja Beyoncen lauluesitykset jotka kaikki aiheutti kylmät väreet. Vähän harmitti, etten koko päivänä onnistunut näkemään Obamaa paljain silmin, vaikka sinne suuntaan katsoinkin teitysti aina kun satuin puolitoista metrisenä näkemään mun edessä seisovan kaksmetrisen jätkän takaa. Barack ja Michelle käveli myöskin ihmisten edessä paraatissa tietyn korkeasti vartioidun pätkän, mutta vaikka kuinka me yritettiin päästä näkemään paraatia, oltiin kai liian myöhässä (vaikka siis ainakin tunti ennen paraatin alkua) eikä enään mistään päästetty niille kaduille, vaan isot aidat vartijoiden kanssa esti kulun lähellekkään. Pettyneenä ja hyyviiin väsyneenä kaikesta kävelystä ja seisomisesta suunnattiin takasin kotiin viiden aikoihin, jossa lepäilin reilu puolisen tuntia ennen reeneihin lähtöä...


Huhhuh jopas tässä on tekstiä, mutta näin pitkän tauon jälkeen ehkä se on hyväksyttävää! Koitan tähän loppuun etsiä vielä jotain kuvia ja kenties videoita.

19.1.2013
21.1.2013Ambulanssi yrittää päästä tungoksen läpi


Tarkka-ampujia ja turvakameroita oli kaikkialla katoilla

Takaapäin medialle tarkoitettu rakennelma suoraan sen kopperon edessä jossa Obama perheineen seurasi paraatia. Kuva kopperosta siis 9. kuva ylhäältäpäin.


Kuva Washington Monumentistsa (viides kuva tästä ylöspäin)  jossa näkyy vähän väkimäärää.  Me oltiin aikalailla tuolla ihan keskellä!
Välillä on niiiin siistiä asua näinkin vaikutuksellisessa kaupungissa!
4 comments:

 1. ♥ Kiva blogi sulla, liityn lukijaks! Ihana ulkoasu myös ^^

  Liity munki blogiin jos tykkäät:

  www.hennanblogii.blogspot.com ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos! :) käynpä kurkkiiii :p

   Delete
 2. ihana postaus ! olis tosi kiva jos voisit joskus tehdä postauksen cheeristä, et missä kaikissa joukkueissa oot ollut ja miten paljon jenkkicheer eroo suomesta yms (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti! oi joo hyvä idea! saatanpa väsätä sellasen jo huomenna :)

   Delete